Vi förbättrar bildkvalitén och öppnar en ny tjänst

Allt fler betal-tv kanaler ändrar till bättre bildkvalitet (HD) och i samband med det faller de gamla kanalerna av sämre kvalitet (SD) bort från utbudet. För att se HD-kanaler behöver du en Cable Ready HD-mottagare (kortläsare eller digibox) som länkas ihop med ditt TV-kort. Länkningen sköter vi i kundbetjäningen då du meddelar oss länkningsnumret (CAM- eller CHIP-ID) på din HD-kortläsare eller –digibox. HD-kanaler som ses via TV-kortet syns inte utan länkning.

Det sker förändringar i sändningen av flera kanaler under april månad. Svenska-paketets SVT24/Barnkanalen och Kunskapskanalen ändras nu i april till HD-kvalitet och även resten av Svenska-paketets kanaler kommer att ändras under detta år (vi meddelar tidtabellen för resten av Svenska-kanalernas förändringar snarast möjligt). En lista på ändringarna i april med tidtabell ser du nedan.

Kanal Förändring Datum

Viasat Film Hits
Viasat Film Action
Viasat Sport
Viasat Hockey
Viasat Film Premiere

SD-kanalens sändning avbryts, kanalen kan ses i HD-kvalitet. 3.4.2018
Viasat Explore
Viasat Nature
Viasat History
Viasat Golf
Nat Geo Wild

SD-kanalens sändning avbryts, kanalen kan ses i HD-kvalitet. 17.4.2018
Viasat Film Family
Kunskapskanalen
SVT24/Barnkanalen

SD-kanalen ändras till HD-kvalitet. 17.4.2018
Playboy Kanalen utgår ur Viasats kanalutbud. 30.4.2018

Som Viasat-kund kan du nu även njuta av Viaplay-tjänsten och se dina program när du vill! Du är inte längre bunden till sändningstider! För mer information om  hur du aktiverar tjänsten, se här.

Ifall du är osäker om din tv, kortläsare eller digibox är HD-kompatibel, besök www.testatutlaitteet.fi eller kontakta vår kundbetjäning. Du kan också beställa ett Digihelp -besök (39 € i centrala Pargas) så granskar vi din apparatur och diskuterar om eventuella uppdateringsbehov.