Lejonen kämpar mot Schweitz idag

Finland avslutade första slutspelen med vinst mot USA och slutade som etta i sin grupp. I dagens kvartsfinal kl. 21:15 möter Lejonen Schweitz som kom fjärde i sin grupp.

Finland-Schweitz ses på C More Sport 1 -kanalen samt på MTV3 -kanalen kl. 21:15. På C More börjar förhandssändningen kl. 20:30 med Karri Kivi, Tero Lehterä och Teemu Niikko. På MTV3 refereras matchen på svenska av Niclas Lönnqvist.

Kvartsfinalerna på C More 17.5.2018

Kl. 17:15 Ryssland-Kanada, C More Sport 1, Referent Julius Sorjonen
Kl. 17:15 USA-Tjeckien, C More Sport 2, Referent Mika Saukkonen
Kl. 21:15 Finland-Schweitz, C More Sport 1, Referent Antero Mertaranta
Kl. 21:15 Sverige-Lettland, C More Sport 2, Referent Teppo Laaksonen

Stort tack till alla som deltog i butikens Grand Opening!

Tack till alla som besökte vår butiksinvigning – dagen var lyckad och givande!
På bilden Birger Ehrnström med fru som bekantar sig med Smart Home -tjänstens egenskaper. Birger kom ihåg gångna tider då han som liten pojke ofta vistades i Partels utrymmen då hans föräldrar jobbade här.

Välkommen till vår butik som nu finns på adressen Malmgatan 6!

Mer Svenska HD-kanaler

Vi har idag tillaggt mer HD-kanaler till Svenska -kanalpaketet i KTV-nätet.

Kanal Kanalplats
SVT 1 HD 271
SVT 2 HD 272
TV3 HD 273
TV4 HD 274
TV6 HD 276

29.6.2018 kommer motsvarande SD -kanaler att falla bort. Efter detta sänds alla Svenska -kanalpaketets kanaler i HD-format.

För att se HD-kanalen behöver du en Cable Ready HD-mottagare (kortläsare eller digibox) som länkas ihop med ditt TV-kort. Länkningen sköter vi i kundbetjäningen då du meddelar oss länkningsnumret (CAM- eller CHIP-ID) på din HD-kortläsare eller –digibox. HD-kanaler som ses via TV-kortet syns inte utan länkning.

Sveriges kanaler mörka under Ishockey VM

Sveriges kanaler har inte rättigheten att sända ishockey VM -spelen i Finland. Därmed är Sveriges kanaler mörklagda under sändningarna från ishockey VM.

I Finland har C Mores kanaler sändningsrättigheterna för ishockey VM -spelen i sin helhet.
Vi beklagar det besvär som sändningsavbrottet förorsakar.

Ruutu+ -kanalernas och -kanalpaketens distribution har avslutats

Ruutu+ -kanalernas och –kanalpaketens distribution har avslutats i vårt kabel-tv-nät den 30.4.2018. Orsaken till detta är att distributionsavtalet gällande Ruutu+ -kanalerna och -kanalpaketen mellan parterna DNA (vars kanalpaket vi förmedlar) och Nelonen Media upphörde den 30.4.2018.

Detta gäller följande kanalpaket:

  • Ruutu+ Viihde & Urheilu
  • Ruutu+ Viihde

Och följande kanaler:

  • Ruutu+ Leffat & Sarjat
  • Ruutu+ Dokkarit
  • Ruutu+ Lapset
  • Ruutu+ Urheilu –kanalerna

Ifall du har någon av de ovannämnda kanalerna i ditt Mix-kanalpaket, vänligen byt ut kanalen till någon annan. Du kan byta ut kanalen via adressen www.omahallinta.fi eller genom att kontakta vår kundtjänst 02 454 5400 eller partel@partel.fi.

Ändringen gäller också S-, M– och L –kanalpaketen. Tyvärr har nämnda Ruutu+ -kanaler avslutats även i dessa kanalpaket den 30.4.2018. I M- och L –kanalpaketen påbörjade en ersättande kanal, Viasat History HD, den 5.4.2018. Viasat History HD –kanalens programutbud väcker historien till liv med sina fascinerande dokumentärer som ger en fräsch och modern återblick i historien. För att se kanalen behöver du en Cable Ready HD –apparat och ett länkat TV-kort.

Ishockey VM på C More

Igen är det den tiden på året då hela Finland samlas för att heja på våra Lejon. Ishockey VM-spelen i Danmark inleds fredagen den 4.5.2018 då vi genast får njuta av en riktig godbit, USA-Kanada. Finlands öppningsspel spelas lördagen den 5.5.2018 mot Sydkorea. Som huvudreferent på C More fortsätter Antero Mertaranta. Andra referenter är Mika Saukkonen, Teppo Laaksonen, Julius Sorjonen och Tomi Tuominen.

C Mores studiospecialistgarde är fyllt av hockeyexpertis från världstoppen. Alla sex personer har vunnit VM-guld antingen i de vuxnas eller ungas världsmästerskap! Karri Kivi, Olli Jokinen, Jukka Jalonen, Pasi Nurminen, Petteri Nokelainen och Tero Lehterä gästar studion.

Nedan ser du en lista över de första matcherna, deras referenter samt matchernas starttid. Sändningen av Finlands matcher påbörjas 45 min innan matchen börjar.

Fre 4.5.
kl. 17.15 Ryssland – Frankrike, C More Sport 2, Laaksonen
kl. 17.15 USA – Kanada, C More Sport 1, Mertaranta (Studiosändning kl. 16.30)
kl. 21.15 Sverige – Vitryssland, C More Sport 2, Sorjonen
kl. 21.15 Tyskland – Danmark, C More Sport 1, Saukkonen

Lö 5.5.
kl. 13.15 Schweitz – Österrike, C More Sport 1, Sorjonen
kl. 13.15 Norge – Lettland, C More Sport 2, Tuominen
kl. 17.15 Frankrike – Vitryssland, C More Sport 2, Sorjonen
kl. 17.15 Finland – Sydkorea, C More Sport 1, Mertaranta
kl. 21.15 Tjeckien – Slovakien, C More Sport 2, Laaksonen
kl. 21.15 Danmark – USA, C More Sport 1, Saukkonen

Sö 6.5.
kl. 13.15 Österrike – Ryssland, C More Sport 1, Sorjonen
kl. 13.15 Sydkorea – Kanada, C More Sport 2, Tuominen
kl. 17.15 Sverige – Tjeckien, C More Sport 1, Laaksonen
kl. 17.15 Tyskland – Norge, C More Sport 2, Sorjonen
kl. 21.15 Slovakien – Schweiz, C More Sport 2, Laaksonen
kl. 21.15 Lettland – Finland, C More Sport 1, Mertaranta

20170521 Köln, Saksa. Mikko Rantanen tekee maalin MM-kisojen pronssiottelussa Venäjä vs. Suomi.
Kuvaaja Vesa Koivunen

Bonuskanal i maj för TV-kortkunder: English Club TV (HD)

English Club TV är en kanal för alla som är intresserade av engelska språket. Kanalen bjuder på dagligt språkbad som möjliggör inlärning av grammatik, utökning av ordförråd samt förbättring av uttal: nyheter, TV-serier samt filmer med engelskspråkig textning. Mångsidigt program för alla åldrar.

Bonuskanalen är gratis för Partels TV-kortkunder och kan ses på kanalens egen kanalplats, under maj är kanalplatsen 363.

För att se HD-kanalen behöver du en Cable Ready HD-mottagare (kortläsare eller digibox) som länkas ihop med ditt TV-kort. Länkningen sköter vi i kundbetjäningen då du meddelar oss länkningsnumret (CAM- eller CHIP-ID) på din HD-kortläsare eller –digibox. HD-kanaler som ses via TV-kortet syns inte utan länkning.

Pargas Telefon Ab:s allmänna tjänstevillkor för företag och samfund förnyas 25.5.2018

EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) som träder i kraft 25.5.2018 förutsätter ändringar i Pargas Telefon Ab:s allmänna tjänstevillkor för företags- och samfundskunder. De nya tjänstevillkoren finns att tillgå avgiftsfritt på vår hemsida och hos vår kundtjänst fr.o.m. 24.4.2018.

Ändringarna beror främst på ändring i lagstiftningen, dvs den förnyade Dataskyddslagen. Därutöver har små ändringar gjorts i avtalsvillkoren, men dessa påverkar inte avtalets centrala innehåll. Avtalsvillkoren har även förtydligats. Samtidigt tar vi i bruk Specialvillkor för kommunikationstjänster för företag och sammanslutningar. Förändringarna kräver inga åtgärder av kunden.

De nya avtalsvillkoren träder i kraft 25.5.2018. De ersätter de motsvarande avtalsvillkoren som trätt i kraft 1.3.2012. Kunderna har 30 dagars rätt att säga upp sina tjänster ifall de nya villkoren inte godkänns som en del av tjänsten.

Pargas Telefon Ab:s allmänna tjänstevillkor för företag och samfund

Specialvillkor för kommunikationstjänster för företag och sammanslutningar

Parcall on the move

Det händer på Malmgatan 6! Parcalls telefonväxel har flyttat till nya ljusa utrymmen. Stort tack till Kyrklund Sanering Saneeraus Ab och Svahnström´s El Ab för effektivt och snyggt arbete!