Nelonen Median Ava, Jim, Liv ja Hero –kanavia ei ehkä nähdä toistaiseksi Paraisten Puhelin Oy:n kaapelitelevisio- eikä IPTV-verkoissa 1.3.2017 alkaen

Kaapelioperaattoreiden ja Nelonen Median väliset televisiokanavien kaapelitelevisiojakelua koskevat sopimukset päättyvät helmikuun lopussa eikä sopimuksia ole toistaiseksi uusittu. Tämän vuoksi myöskään Paraisten Puhelin Oy:n kaapelitelevisio- ja IPTV-verkoissa ei nähdä toistaiseksi Ava, Jim, Liv ja Hero –televisiokanavia mikäli sopimukseen ei siihen mennessä päästä.

Yli puolessa Suomen kotitalouksissa katsellaan televisiota kaapelitelevisioverkon kautta. Kanavien poisjäänti vaikuttaa suomalaisten televisiokatsojien lisäksi merkittävästi myös TV-mainonnan tavoitettavuuteen ja mainostajien valintoihin.

Sopimusten uusimisesta ei vielä ole päästy yhteisymmärrykseen, koska Nelonen Media vaatii, että Nelonen Median ja kaapeliverkko-operaattorien välistä toimintamallia muutettaisiin siten, että jatkossa kaapeliverkko-operaattorit vastaisivat em. kanavien lähettämiseen liittyvien tekijänoikeuskorvauksien maksamisesta. Kaapelitelevisio-operaattorit haluaisivat ilman muuta jatkaa kanavien jakelua kotitalouksiin, mutta sen pitäisi perustua jo aiemmin toimivaksi havaittuihin toimintamalleihin. Kaapeliverkko-operaattorithan eivät saa lainkaan tuloja kanavien TV-mainonnasta. Nelonen Median esittämällä tavalla toimittaessa televisioyhtiön ja kaapelioperaattorin kulut ja tulot eivät kulkisi käsi kädessä.

Ava, Jim, Liv ja Hero –kanavat palautuvat Paraisten Puhelin Oy:n kaapeli- ja IPTV-verkkoihin välittömästi, kun/mikäli lähettämistä koskevia ehdoista päästään sopimukseen Nelonen Median kanssa.

Lisätiedot: 02 454 5400/Paraisten Puhelin Oy