Kuitutukihanke

Loistavia uutisia vakituisesti maaseudulla asuville

Suomen valtio tukee kuidun rakentamista Paraisilla!

Varsinais-Suomen liiton aloitteesta Paraisilla aloitettiin keväällä 2019 ennennäkemätön kuituverkon rakennusprojekti. Viestintäviraston, Paraisten kaupungin ja Paraisten Puhelin Oy:n ainutlaatuinen yhteistyö mahdollistaa kuidun rakentamisen myös maaseudulle, jonne ei ole taloudellisista syistä aiemmin ollut mahdollista tarjota kuitua. Kyse on seitsemästä valitusta alueesta, jotka ovat Sunnanberg, Hoggais, LielahtiSimonby, Tervsund, Nauvo ja Korppoo. 

Kuitutukihankkeemme edistyy kovaa vauhtia ja olemme todella iloisia siitä, että kaikki seitsemän tukialuetta toteutuu! Onneksi olkoon teille kaikille, jotka olette päättäneet sijoittaa tulevaisuuteen ja toimiviin kiinteisiin yhteyksiin! Nauvo, Simonby, Tervsund, Sunnanberg, Hoggais, Lielax ja Korppoo saavat kuituliittymänsä viimeistään vuoden 2020 aikana.

Nauvon ja Simonbyn kuituliittymät ovat jo toimitettu. Tervsundissa ja Sunnanbergissä kuitukytkennät ovat täydessä vauhdissa. Hoggaisten ja Lielahden maastosunnittelu ja kaivulupien haku on aloitettu ja rakennustyöt alkavat ensi vuonna.

Vihdoin saimme myös Korppoon alue toteutettua! Yhteistyö mahdollistaa! Partel saa hyödyntää kaupungin kuituverkkoa Korppoossa. Siksi voimme edetä kuituprojektin kanssa, vaikka 50%:n tilausaste ei täyttynyt. Maastosuunnittelu aloitetaan heti ja kuiturakentaminen käynnistyy kun tarvittavat kaivuluvat on saatu ja sää sallii kaivutyöt!

Jos omistat kiinteistön kuitutukialueella sinulla saattaa olla mahdollisuus liittyä kuituverkkoon, eli mikäli  kuitu kiinnostaa ole yhteydessä meihin niin tarkistamme kuidun saatavuuden kiinteistöösi!

Kaivuutöiden alihankkijoina toimivat Ab Parline Oy, Pellen Kaivuu Oy, D. Heinonen ja Kaivuu & Kuljetus Saarinen Oy Ab.

 

Tarkista alueesi kuitusaatavuus täältä.

  • Lue tukialueiden asukkaiden mietteitä kuidusta täältä.
  • Lue hankkeesta Paraisten Kuulutuksista täältä.
  • Lue lisää hankkeesta Paraisten Kuulutuksista täältä.
  • Finnet-liiton Jarmo Matilainen kirjoittaa blogissaan maanlaajuisen kuiturakentamisen rahoituksesta, lue blogikirjoitus tästä.
  • Lue YLE:n artikkeli kuituhankkeesta (ruotsinkielinen) täältä.