Kuitutukihanke

Suomen valtio tukee kuidun rakentamista Paraisilla!

Kuitutukihankkeemme edistyy kovaa vauhtia ja olemme todella iloisia siitä, että kaikki seitsemän tukialuetta toteutuu! Onneksi olkoon teille kaikille, jotka olette päättäneet sijoittaa tulevaisuuteen ja toimiviin kiinteisiin yhteyksiin! Nauvo, Simonby, Tervsund, Sunnanberg, Hoggais, Lielax ja Korppoo saavat kuituliittymänsä viimeistään vuoden 2020 aikana.

Korppoossa kaivutyöt on jo loppuvaiheessa ja kuitukytkennät voidaan aloittaa kesäkuun lopulla! Urakoitsijana toimii TLT-Communications Oy ja VN-Kartoitukset Oy, sekä alihankkijana m.m. T. Lindström Oy.

Tervsundissa ja Sunnanbergissä kuitukytkennät ovat täydessä vauhdissa ja monella on kuituliittymä jo kytkettynä. Hoggaisissa kaivutyöt on aloitettu ja kuitukytkennät aloitettu, arvioitu valmistumisajankohta on loppukesästä. Lielahden maastosunnittelu ja kaivulupien haku on meneillään ja rakennustyöt alkavat kesän 2020 aikana.

Nauvon ja Simonbyn kuituliittymät ovat jo toimitettu kesän 2019 aikana.

Kaivutöiden alihankkijoina toimivat Ab Parline Oy, Pellen Kaivuu Oy, D. Heinonen, Kaivuu & Kuljetus Saarinen Oy Ab ja T. Lindström Oy.

Jos omistat kiinteistön kuitutukialueella sinulla saattaa olla mahdollisuus liittyä kuituverkkoon, eli ole yhteydessä meihin niin tarkistamme saatavuuden!

 

Tarkista alueesi kuitusaatavuus täältä.

Varsinais-Suomen liiton aloitteesta Paraisilla aloitettiin keväällä 2019 ennennäkemätön kuituverkon rakennusprojekti. Viestintäviraston, Paraisten kaupungin ja Paraisten Puhelin Oy:n ainutlaatuinen yhteistyö mahdollistaa kuidun rakentamisen myös maaseudulle, jonne ei ole taloudellisista syistä aiemmin ollut mahdollista tarjota kuitua. Kyse on seitsemästä valitusta alueesta, jotka ovat Sunnanberg, Hoggais, LielahtiSimonby, Tervsund, Nauvo ja Korppoo. 

  • Lue tukialueiden asukkaiden mietteitä kuidusta täältä.
  • Lue hankkeesta Paraisten Kuulutuksista täältä.
  • Lue lisää hankkeesta Paraisten Kuulutuksista täältä.
  • Finnet-liiton Jarmo Matilainen kirjoittaa blogissaan maanlaajuisen kuiturakentamisen rahoituksesta, lue blogikirjoitus tästä.
  • Lue YLE:n artikkeli kuituhankkeesta (ruotsinkielinen) täältä.