Kuitutukihanke

Loistavia uutisia vakituisesti maaseudulla asuville

Suomen valtio tukee kuidun rakentamista Paraisilla!

Varsinais-Suomen liiton aloitteesta Paraisilla aloitettiin keväällä 2019 ennennäkemätön kuituverkon rakennusprojekti. Viestintäviraston, Paraisten kaupungin ja Paraisten Puhelin Oy:n ainutlaatuinen yhteistyö mahdollistaa kuidun rakentamisen myös maaseudulle, jonne ei ole taloudellisista syistä aiemmin ollut mahdollista tarjota kuitua. Kyse on seitsemästä valitusta alueesta, jotka ovat Sunnanberg, Hoggais, LielahtiSimonby, Tervsund, Nauvo ja Korppoo. 

Kuitutukihankkeemme edistyy kovaa vauhtia ja olemme todella iloisia siitä, että seitsemästä tukialueesta kuusi aluetta toteutuu! Onneksi olkoon teille kaikille, jotka olette päättäneet sijoittaa tulevaisuuteen ja toimiviin kiinteisiin yhteyksiin! Nauvo, Simonby, Tervsund, Sunnanberg, Hoggais ja Lielax saavat kuituliittymänsä viimeistään vuoden 2020 aikana. Korppoon aluella asukkailla on lisäaikaa 17.9.2019 saakka ja kuidun liittymismaksu näillä alueilla on 1990 €.

Nauvon ja Simonbyn kuituliittymät ovat suurilta osin jo toimitettu kesän 2019 aikana. Tervsundissa ja Sunnanbergissä kaivuutyöt ovat täydessä vauhdissa ja Hoggaisten osalta töiden arvioidaan alkavan syksyn 2019 aikana. Lielahdessa suunnittelu alkaa piakkoin ja rakennustyöt alkavat ensi vuonna.

Korppoon hankealueilta uupuu vielä muutama tilaus jotta hanke toteutetaan. Tilauksia tulee koko ajan lisää, eli ellet ole vielä jättänyt sopimuksesi, kannattaa kiirehtiä palauttamaan ennen 17.9.2019!

Myös kesäasukkailla on mahdollisuus liittyä kuituverkkoon eli meihin päin kannattaa olla yhteydessä, jos kuitu kiinnostaa niin tarkistamme kuidun saatavuuden kiinteistöösi!

Kaivuutöiden alihankkijoina toimivat Ab Parline Oy, Pellen Kaivuu Oy, D. Heinonen, Maanrakennus Wahe Ky ja Kaivuu & Kuljetus Saarinen Oy Ab.

 

Tarkista alueesi kuitusaatavuus täältä.

  • Lue tukialueiden asukkaiden mietteitä kuidusta täältä.
  • Lue hankkeesta Paraisten Kuulutuksista täältä.
  • Lue lisää hankkeesta Paraisten Kuulutuksista täältä.
  • Finnet-liiton Jarmo Matilainen kirjoittaa blogissaan maanlaajuisen kuiturakentamisen rahoituksesta, lue blogikirjoitus tästä.
  • Lue YLE:n artikkeli kuituhankkeesta (ruotsinkielinen) täältä.