Liikkuva laajakaista: Palvelukuvaus

Partel Aina liikkuva laajakaista -palvelun palvelukuvaus

1. Palvelun yleiskuvaus

Partel Aina Liikkuva Laajakaista on mukana kulkeva mobiililaajakaistayhteys, jonka voit ottaa mukaasi minne vain – matkalle, mökille tai käyttää kotona. Palvelu ei vaadi verkkokaapeleita eikä WLAN-verkkoa vaan USB-modeemi liitetään kannettavaan tietokoneeseen tai pöytäkoneeseen ja mobiiliverkossa toimiva laajakaista on heti käytettävissä.

Palveluun sopivan USB-modeemin voi ostaa erikseen Partelin myymälästä.

Palvelu voidaan avata joko DNA:n tai TeliaSoneran matkaviestinverkossa. Näin ollen voit valita sen verkon jonka kuuluvuus on paras niillä alueilla joilla eniten liikut.

2. Palvelun ominaisuudet

Palvelu käyttää GPRS/EDGE ja 3G-datayhteyksiä kotimaassa. Palvelun tekniset ominaisuudet (mm. peittoalue ja siirtonopeus) määräytyvät käytettävästä tiedonsiirtotekniikasta ja asiakkaan päätelaitteesta. Toteutuvat yhteysnopeudet riippuvat mm. yhtäaikaisten käyttäjien määrästä sekä verkon kuormituksesta ja maastosta. Palveluun sisältyy tietty määrä siirrettyä dataa kalenterikuukaudessa. Asiakkaan ylittäessä tämän rajan kesken kuukauden, liittymän nopeus kuristetaan 64 kbit/s. Kuukauden vaihtuessa nopeus palautuu normaalille tasolle.

Seuraavat nopeusvaihtoehdot ovat saatavilla palveluun sekä DNA:n että TeliaSoneran verkossa:

Teoreettinen maksiminopeus Keskimääräinen nopeus Paluusuunta Datarajat/kk
384k/384k 250k-300k 150k-250k 2GB
1M/1M 300k-800k 300k-800k 5GB
8,6M/5,6M 400k-6M 400k-1,5M 10GB
21M/5,6M * 400k-15M 400k-3M Rajaton

*Vain DNA verkossa

Käytettävissä olevan verkon siirtotekniikka vaikuttaa saavutettavaan nopeuteen seuraavan taulukon mukaisesti. Voit tarkistaa kuuluvuusaluetta meidän kotisivuilta www.partel.fi.

Siirtotekniikka Teoreettinen maksiminopeus Nopeus normaalikäytössä
GPRS 56 kbit/s ~20-40 kbit/s
EDGE € 238 kbit/s ~100-150 kbit/s
UMTS (3G) 384 kbit/s ~150-200 kbit/s
HSDPA (3,5G) 7,2 Mbit/s ~200 kbit/s-6 Mbit/s
HSPA+ (3,75G) 21 Mbit/s ~200 kbit/s-15 Mbit/s

3. Tiedonsiirto ulkomailla

Tiedonsiirtopalveluiden käyttö ulkomailla on oletuksena estetty liittymässä, jotta asiakas ei saisi odottamattomia laskuja ulkomaanliikenteen takia. Mikäli asiakas haluaa käyttää dataa ulkomailla, voi hän ottaa yhteyttä Partelin asiakaspalveluun.

Tiedonsiirtopalveluiden käyttö on mahdollista niissä maissa ja verkoissa, joissa valitulla verkko-operaattorilla (DNA tai TeliaSonera) on pakettikytkentäisen tiedonsiirron verkkovierailusopimus (ns. GPRS-roaming) paikallisen verkko-operaattorin kanssa.

Palveluiden käytöstä ulkomailla laskutetaan paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti. Myös ulkomailla nopeudet vaihtelevat käytetyn tekniikan mukaisesti. Partel ei vastaa ulkomaan dataliikenteen kustannuksista, jotka syntyvät jos ulkomaan dataliikenteen esto ei toimi. Asiakkaan täytyy itse varmistaa, ettei käytä datapalveluja ulkomailla ellei hän ole valmis maksamaan siitä aiheutuvat kustannukset.

4. Palvelun rajoitukset

Yhteyttä on kiellettyä käyttää ns. vertaisverkkoliikenteessä (peer-to-peer) tai vastaavan tiedostojen jakamiseen sen aiheuttaman kuormituksen vuoksi. Liittymä on tarkoitettu vain datayhteyksiin. Muut palvelut (esim. puhe ja tekstiviestit) on estetty liittymässä.

5. Tietoturva

Langaton viestintä GSM/3G-tukiaseman ja mobiililaitteen välillä on salattu.

Liikennöitäessä avoimeen Internetiin Asiakkaan tulee huolehtia siirtämänsä luottamuksellisen tiedon salauksesta. Partel ei vastaa asiakkaan tietoturvallisuudesta palvelua käytettäessä. Asiakas vastaa itse käyttämänsä päätelaitteen (esimerkiksi kannettava tietokone), tietojärjestelmien, lähiverkon tai muiden vastaavien laitteiden tai järjestelmien suojauksesta ja tietoturvasta, kuten henkilökohtaisen palomuurin ja haittaohjelmien torjuntaohjelmien toiminnasta sekä käyttöjärjestelmän tarvittavista päivityksistä.

6. Laskutus

Asiakkaan tilaamat palvelut laskutetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan, hinnaston mukaisin ehdoin.

7. Muut ehdot

Ellei asiakkaan kanssa ole muuta sovittu, sovelletaan tämän palvelun tuottamisessa ja toimittamisessa seuraavia kulloinkin voimassa olevia ehtoja seuraavassa järjestyksessä: palvelusopimusta, palvelun hinnastoa, palvelukuvausta ja teleyrityksen palveluiden yleisiä sopimusehtoja kuluttajille.