fbpx KULUTTAJAT | YRITYKSET | TALOYHTIÖT

Partel Kuitu

Kuituhankkeet

Partelin missio on tehdä Paraisista Suomen digitaalisen yhteiskunnan edelläkävijä, maaseutua ja saaristoa mukaanlukien!
Haluamme, että Parainen on elinvoimainen, niin nyt, kuin tulevaisuudessakin ja palvelee uusia sukupolvia vielä pitkään.

Suunnitelmamme oli alunperin rakentaa kuitua kaikille allaoleville asuinalueille sillä periaatteella, että tarpeeksi moni liittyy kuituverkkoon, jotta rakentaminen tuottaa tulosta, ja sekin vasta 10 vuoden jälkeen. Tähän mennessä emme ole vielä saaneet tarpeeksi monta tilausta kaikien näiden alueiden toteutumista varten, mutta onneksi löytyy mahdollisesti vielä keino toteuttaa kuituhankkeita ja vieläpä edullisempaan hintaan!

Kesäkuussa on auennut mahdollisuus hakea Maaseuturahaston elpymisrahastosta EU-rahoitusta, kunnan tai kylän laajakaistayhteyksien rakentamiseen alueille. Tukea myönnetään alueille, joissa toimiva verkkoyhteys parantaa alueen vetovoimaa ja asumisen ja yrittämisen edellytyksiä maaseudulla. Lisätietoa rahoituksesta löytyy täältä: https://www.maaseutu.fi/elpymisrahoitus

Rahoitusta varten on jo jätetty tarvittava tukihakemus ja päätös myönnetäänkö meille tukea tehdään tämän vuoden marraskuussa. Tarvitsemme myös asukkaiden apua, jotta asuinalueiden kuituhankkeet voidaan toteuttaa. Mitä suurempi tilaajamäärä saadaan alueelta, sen todennäköisemmin kuituverkon rakennus toteutuu. Voitte asukkaina auttaa levittämällä sanaa, että nyt saattaa olla mahdollista saada kuitu edullisempaan tukihintaan 1990 € aikaisemman 2990 €:n sijasta, mikäli tukiraha myönnetään tälle alueelle ja tilaajia on tarpeeksi. Muista myös, että liittymän voi hankkia 3:n vuoden korottomalla osamaksulla, sekä kotitalousvähennystä voidaan hakea niin vakituisen kuin kesäasunnonkin osalta. Pyydä naapureitasi ilmoittamaan kuitukiinnostuksestaan verkkosivujemme tai asiakaspalvelumme kautta, jotta voitte nostaa koko asuinalueenne kiinteistönarvoa tulevaisuudenvarmoilla kuituliittymillä. Tämä pätee niin tänä päivänä kuin tulevaisuudessakin, kun yhä useampi palvelu siirtyy verkkoon ja näin ollen internetin tärkeys korostuu. 

Odotamme vielä tukipäätöstä, mutta mikäli olosuhteet sallivat, tulemme järjestämään kuitu-infotilaisuuden heti kun saamme tukipäätöksen. Kerromme silloin tarkemmin suunnitelmista, sekä vastaamme mahdollisiin kysymyksiin. Olette lämpimästi tervetulleita sinne! Sillä välin toivomme, että kannustat myös naapureitasi tekemään kuitukiinnostuksen.

Kuulutukset alueista, joille olemme hakeneet tukirahoitusta ovat nähtävillä 20.9. – 20.10.2021 välisenä aikana tästä (pdf).

Yhdessä teemme Paraisista saaristoineen Suomen digitaalisen yhteiskunnan edelläkävijä!

Saaristo

Paraisten maaseutu