KONSUMENT | FÖRETAG | HUSBOLAG

Fiberstödprojekt

Fiberstödprojekt

Finska staten stöder fiberutbyggnad i Pargas!

Fiberstödprojekten framskrider i rask takt och vi är jätteglada att alla 7 områden kan byggas ut fram till slutet av år 2020! Ett jättegrattis till er alla som fattat ett bra beslut som garanterar er fungerande fasta förbindelser i framtiden!

I Tervsund och Sunnanberg är installationsarbetet i full gång och många har redan fått sina anslutningar inkopplade. I Hoggais är grävarbetet i full gång och installationerna har påbörjats och planeras vara klara i slutet av sommaren. I Lielax har markplaneringen påbörjats, grävlov samlas nu in och byggarbetet inleds under sommaren 2020. Nagu och Simonby har redan fått sina fiberanslutningar inkopplade under sommaren 2019.

Äntligen har vi också påbörjat grävarbetet i Korpo och inkopplingarna kan påbörjas i slutet av juni! I Korpo fungerar TLT-Connections Oy och VN-Kartoitukset Oy som entreprenörer med underleverantör bl.a. T. Lindström Ab.

Som entreprenörer fungerar Ab Parline Oy, Pelles Gräv Ab, D. Heinonen, Gräv & Transport Saarinen Oy Ab och T. Lindström Ab.

Kontakta oss om du äger en fastighet på stödområdet och är intresserad av att ansluta dig, vi utreder möjligheterna!

Kontrollera fibertillgängligheten på ditt område här.

På initiativ av Egentliga Finlands förbund startades våren 2019 ett fiberutbyggnadsprojekt utan like i Pargas. Ett unikt samarbete mellan Kommunikationsverket, Pargas stad och Pargas Telefon Ab möjliggör att fibernätet kan byggas ut även på landsbygden, där det tidigare inte varit ekonomiskt möjligt att erbjuda fiber. De sju specifikt utvalda områdena det handlar om är SunnanbergHoggaisLielaxSimonbyTervsundNagu och Korpo.

Sunnanberg
Hoggais
Lielax
Simonby
Tervsund
Nagu
Korpo

Artiklar som handlar om projektet

  • Fiberprojektet behandlas i Yles artikel 3.4.2019 här.
  • Läsvärd insändare i ÅU 27.3.2019, läs insändaren här.
  • Läsvärd insändare i ÅU 28.3.2019, läs insändaren här.
  • Läs artikeln om projektet i Pargas Kungörelser här.
  • Läs om projektet i Pargas Kungörelser här.
  • Läs YLEs artikel om projektet här.