fbpx

KONSUMENT | FÖRETAG | HUSBOLAG

Partel

Parline – Partels entreprenör i 25 år!

Partels långvariga samarbetspartner Kaj Karlsson på Parline berättar om vårt samarbete.

Vi började samarbeta med Partel år 1994 då Eero Aalto var vd för Partel. Aalto var något av en föregångare då det gällde att anställa entreprenörer utifrån. Vi gjorde installationer av telefoner i kopparnätet, felsökningar och reparationsarbeten för Partel. Numera finns inte traditionella trådtelefoner i kopparnätet i samma utsträckning, eftersom kopparnätet i stor grad bytts ut till fiber, och arbetet ligger således numera på fibersidan. Arbetet varierar från dag till dag, vi vet aldrig hur arbetsdagen blir. Ibland kan någon kabel grävts av, då blir det felsökning och reparation.
På fibersidan är det främst installationer av nya anslutningar som gäller, allt från grävning till fiberdragning och installation av apparatur hemma hos kunden.

Arbetet har förändrats mycket med åren, men det har alltid funnits någon boom. Först trådtelefoner, sedan trådtelefon till sommarstugan, därefter ISDN, ADSL och nu fiber. Idag är somrarna bråda p.g.a. kabelgrävningar medan vintertid är lugnare och då satsar vi på att bl.a. dra ner gamla telefonkablar som tagits ur bruk. Fibern börjar finnas i varje hem och Pargas börjar vara klarbyggt. Felanmälningar på fibern finns inte, själva linjen är funktionssäker. Ifall fel uppkommer är det p.g.a. en avgrävd kabel eller apparturfel hos abonnenten. Fiberlinjen är helt enkelt idiotsäker – då den är kopplad finns inga fel mera!

Samarbetet har gett mig nya vänner och levebröd de senaste 25 åren.