Fiberanslutningen öppnar dörren för distansarbete och -inlärning!

Mattilas familj som redan under flera år varit Partels FiberHem-kund höjde just sin hastighet till 500 Mbps och uppdaterade sin basstation till UniFi Pro.

”Jag hämtade en UniFi Pro -basstation från Partel idag och personalen instruerade mig i hur jag tar den i bruk. Då vi kopplat upp den här hemma mättes fantastiska överföringshastigheter på våra apparater! Distansarbetet fungerar nu jättebra då vi får ut maximal nytta av vår fiberanslutning!”

– Jag själv som forskare har lång erfarenhet av distansarbete och nu är ju dessutom alla möten flyttade till videokonferenser då resande inte är ett alternativ, berättar Seppo Mattila.

Tiina Mattila drar distansundervisning hemifrån för Ulkosaariston koulu.

”Eleverna i klassen är med i undervisningen via videosamtal var och en på sitt håll, även ute på skären. Jag är jätteglad över hur fint jag fått mina elever att delta och arbeta på distans. Videosamtalen möjliggör också att barnen kan hålla kontakt med varandra, vilket skulle vara helt omöjligt i denna situation.”

– Dessutom har vi tre barn som alla flitigt använder fiberanslutningen till distansundervisning via videoförbindelser, var och en i sin egen skola, berättar Tiina Mattila.

På bild UniFi Pro installerad hos Mattilas samt familjens hund Bonzo. Text och bild familjen Mattila (översättning Anna Lindström)