FiberHem

Fibern tryggar livets basbehov!

Fibern garanterar en stabil och trygg dataförbindelse med en väldig kapacitet, som underlättar vardagen och gör livet kvalitativt. Tackvare fibern kan du avnjuta de bästa digitala tjänsterna som finns på marknaden! Anslutningen är även en förnuftig och lönsam investering med tanke på framtiden som höjer värdet på din fastighet.

Ett välfungerande datanät hör nuförtiden till varenda hushålls basbehov vid sidan om el, värme och vatten. Hemmens dataöverföringsbehov växer explosivt i samband med att bl.a tv- och nätjänsterna utvecklas. Med fiberförbindelsen kan man garantera pålitliga och störningsfria förbindelser. Data överförs genom det optiska fiberröret i form av ljus, vilket innebär att långa avstånd eller svåra väderförhållanden såsom t.ex. åska inte påverkar dess funktionalitet.

Med Parnet FiberHem -förbindelsen får du alla hemmets datatjänster, data, tv-bild och tal, allt via samma förbindelse snabbt och behändigt. Med Parnet Fiberband kan du surfa trådlöst i ditt hem, läs mera här.

En levande landsbygd ligger i allas vårt intresse. Läs här hur aktiva bybor på Ålön i Pargas jobbat för fiber!

Många fördelar många betalningssätt. Beställ fiber nu!

Parnet FiberHem -anslutningen kan anskaffas på tre olika sätt, välj det som passar dig bäst av alternativen nedan!

5 år räntefri betalningstid

Parnet FiberHem –anslutning nu även på avbetalning. Vi erbjuder 5 år (60 mån) räntefri betalningstid enligt följande: Handpenning 600 €. 19,83 €/mån x 60 mån. Till anslutningen kan du beställa valfria tjänster såsom Parnet Fiberband samt tv-tjänster.
Avbetalnings villkor.

FiberHem- anslutning med engångsbetalning

När du skaffar FiberHem- anslutning med engångsbetalning betalar du hela summan på 1790 €. Till anslutningen kan du beställa valfria tjänster såsom Parnet Fiberband samt TV-tjänster.

Färdigt Fiberpaket till den som gillar underhållning

Fiberpaketen är ett bra alternativ för dig som gillar tjänster med innehåll. Fiberpaketen är tidsbundna avtal på 24 mån. Det finns två alternativ:

  • Paket 1: Fiberband 100/20 M, KTV- anslutning, TV-kort och ett valfritt kanalpaket. Månadsavgift från 60,60 €/mån. Anslutningsavgiften för paketet är 1490 €.
  • Paket 2: Fiberband 200/50 M, KTV- anslutning, ett TV-kort och två valfria kanalpaket. Månadsavgift från 80,55 €/mån. Anslutningsavgiften för paketet är 1190 €.

Fiberpaketen också på avbetalning, se prislistan!

Ovannämnda pris gäller i Pargas centrum.

Enbart fiberanslutning utan tjänster

Ibland kan situationen vara den att du vill skaffa en FiberHem -anslutning utan tjänster, t.ex. om du skaffar fiber för kommande generationer eller huset är obebott för närvarande – eller kanske du bara av anann orsak vill skaffa tjänsterna till din fiberanslutning i ett senare skede.

Det här är fullt möjligt och i detta fall debiteras en månadsavgift för underhåll på 4,50 €. Vad innebär det då anslutningen är i underhållsläge:

– Du kan beställa tjänster och de öppnas utan öppningsavgift, aktiveringen av tjänsterna är snabb.

– Du kan även avsluta nuvarande fibertjänster (förutsatt att de inte är tidsbundna) ifall du inte har användning för dem just nu.

– Då anslutningen sätts i underhållsläge upprepade gånger, såsom på sommarstugan, bör tjänsterna vara aktiva minst 6 mån/kalenderår.

– Vi försäkrar att linjen till din fastighet är i skick och utför servicearbeten om t.ex. kabeln grävs av eller apparaturbyte bör utföras i fibernätet.

Fråga mera om Parnet FiberHem -anslutningen och tillgängligheten av vår  försäljning Malmgatan 6, 02 454 5400.

Trådlöst nät, WLAN

Det är praktiskt att använda Fiberbandet trådlöst (WLAN). Då kommer du utan nätverkskablar ut på internet med mobilen, surfplattan eller datorn och du kan surfa trådlöst inom ditt hemnätverks hela räckvidd. Du observerar väl att WLAN-nätet inte hör till fiber-/bredbandsförbindelsen som vi levererar, utan är ditt interna hemnätverk.

Det trådlösa nätets hastighet

Det går inte ännu att uppnå topphastigheter trådlöst. Om du vill använda ditt Fiberband med maxhastighet och minsta möjliga responstid ska du koppla din dator till modemet med en nätkabel.

Överföringshastigheten varierar när du använder ditt trådlösa nät och beror på många olika faktorer. Bl.a. modemets och apparatens teknik påverkar hastigheten, liksom omgivningen och avståndet till modemet. Alla hastigheter som anges på modem, basstationer, förstärkare och routrar är teoretiska maximihastigheter. Även mängden trådlösa nätverk som finns i närheten och vilka sändningskanaler som används påverkar WLAN-nätets hastighet och prestanda.

Förbättra ditt trådlösa hemnät och pröva på Ubiquitis nya basstation 

Vi erbjuder nu alla våra fiberkunder en WLAN-lösning som kan utvidgas och som lämpar sig särskilt bra för företag och större egnahemshus. Med Ubiquiti UniFi Wi-Fi-lösningen avbryts inte kontakten till det trådlösa nätet fast den uppkopplade apparaten flyttas från en basstations täckningsområde till en annans. Dessutom kan systemet fjärrhanteras, vilket ger goda möjligheter till distansstöd.

För att lösningen ska fungera kopplas basstationerna med Ethernet-kabel till fiberterminalen. Därtill bör du ha en aktiv fiber- eller företagsanslutning beställd från oss. Basstationen får ström via Ethernet-nätverket och behöver inga andra kablar. Den här basstationen, som faller också en mer krävande inredare i smaken, går alltså enkelt att placera t.ex. i taket eller på väggen.

Ubiquiti UniFi basstation 149 €/st.