Fiberstödprojekt

Fantastiska nyheter för fast boende på landsbygden

Finska staten stöder fiberutbyggnad i Pargas!

På initiativ av Egentliga Finlands förbund startades våren 2019 ett fiberutbyggnadsprojekt utan like i Pargas. Ett unikt samarbete mellan Kommunikationsverket, Pargas stad och Pargas Telefon Ab möjliggör att fibernätet kan byggas ut även på landsbygden, där det tidigare inte varit ekonomiskt möjligt att erbjuda fiber. De sju specifikt utvalda områdena det handlar om är Sunnanberg, Hoggais, Lielax, Simonby, Tervsund, Nagu och Korpo.

Fiberstödprojekten framskrider i rask takt och vi är jätteglada att 6 av 7 områden kan byggas ut fram till slutet av år 2020! Ett jättegrattis till er alla som fattat ett bra beslut som garanterar er fungerande fasta förbindelser i framtiden! Nagu, Simonby, Sunnanberg, Tervsund, Hoggais och Lielax får sina fiberanslutningar inom år 2020.  Korpo har tilläggstid till 17.9.2019 med anslutningsavgiften 1990 €.

 

Nagu och Simonby har redan till stor del fått sina fiberanslutningar inkopplade under sommaren 2019! I Tervsund och Sunnanberg är grävarbetena i full gång och i Hoggais beräknas arbetena inledas under hösten 2019. I Lielax påbörjas planeringen inom kort och byggarbetet inleds under nästa år.

I Korpo fattas ännu några avtal för att projektet ska bli av men det kommer in fler avtal hela tiden så vi hoppas också att Korpoborna ska få ta del av denna unika möjlighet! Skynda på ifall du inte ännu lämnat in ditt avtal!

Som entreprenörer fungerar Ab Parline Oy, Pelles Gräv Ab, D. Heinonen, Maanrakennus Wahe Ky och Gräv & Transport Saarinen Oy Ab.

Även sommarboende har möjlighet att ta del av fiberprojektet så är du som sommarboende intresserad av att ansluta dig så kontakta oss omgående så utreder vi möjligheterna för fiber till din fastighet!

Kontrollera fibertillgängligheten på ditt område här.

  • Fiberprojektet behandlas i Yles artikel 3.4.2019 här.
  • Fastighetsägarna på stödområdena snackar fiber här.
  • Läsvärd insändare i ÅU 27.3.2019, läs insändaren här.
  • Läsvärd insändare i ÅU 28.3.2019, läs insändaren här.
  • Läs artikeln om projektet i Pargas Kungörelser här.
  • Läs om projektet i Pargas Kungörelser här.
  • Läs YLEs artikel om projektet här.