fbpx

KULUTTAJAT | YRITYKSET | TALOYHTIÖT

Ukkosta ilmassa

⚡️ Ukonilma on yleinen vikojen aiheuttaja ja salama saattaa iskiessään vaurioittaa herkkiä sähkölaitteita. Tämän vuoksi television, tietokoneen, modeemin, lankapuhelimen ja kuitupäätelaitteen virtajohdot on hyvä irroittaa pistorasioista ukkosen alkaessa. Varauduthan tähän, jos laitteesi jäävät pidemmäksi aikaa vaille käyttöä ja valvontaa. Lisäksi on hyvä muistaa, että kännykän akkua ei kannata ladata ukonilmalla, sillä ukkosen aiheuttamat mahdolliset virtapiikit voivat rikkoa laturin ja siihen kytketyn kännykän.

⚡️ Laitteet kannattaa suojata varmuuden vuoksi ns. ylijännitesuojilla, joita voi hankkia meidän myymälästä osoitteesta Malmikatu 6. Mikäli ukkonen iskee riittävän voimakkaasti, ei hyväkään varautuminen ja ylijännitesuojat välttämättä riitä. Ukkoset aiheuttavat eniten vaurioita haja-asutusalueilla, missä puhelinlinjat kulkevat ilmassa ja kaapelin etäisyydet ovat pitkiä. Näin ollen ukkosen aiheuttamien vaurioiden todennäköisyys onkin suurempi.

⚡️ Älä kytke sähkölaitteita kiinni pistorasiaan heti ukkosen hiljennettyä. On mahdollista että sähköverkossa esiintyy edelleen hetkellisiä virtapiikkejä.

⚡️ Mikäli laajakaistayhteys menee poikki ukkosen aikana tai ei toimi ukkosen jälkeen, kannattaa ensin varmistaa laitteiden toimivuus ennen vikailmoituksen tekemistä. Testaa yhteyttä toisella modeemilla, mikäli se vain on mahdollista. Laitteiden huolellinen testaus nopeuttaa viankorjausta ja sillä voidaan mahdollisesti välttää aikaa vievä asentajakäynti.

✅ Meillä on myynnissä APCn ylijännitesuojat alkaen 19 €.

📞 Vikailmoituksen voit tehdä soittamalla vikapalvelunumeroomme 02 454 5019 (matkapuhelimesta) / 10019 (lankaliittymästä).