KULUTTAJAT | YRITYKSET | TALOYHTIÖT

Asiakaspalvelu

E-lasku

Sähköinen lasku eli e-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka Partel toimittaa sähköisesti suoraan vastaanottajan verkkopankkiin. E-laskun saa käyttöönsä tilaamalla e-laskun omasta verkkopankista.

Huomioitavaa on, että e-laskun saa vain kuukausimaksullisista palveluista eli ns. säännöllisistä laskuista, kuten puhelin-, laajakaista- ja kaapeli-tv-palveluiden laskuista.

  • E-lasku on turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskuja. Laskuihin pääsee käsiksi vain pankkitunnusten haltija. E-lasku ei voi kadota esim. postissa.
  • E-laskun maksaminen on nopeaa ja virheetöntä. Maksaminen tapahtuu napin painalluksella.
  • E-laskun voi maksaa ajasta ja paikasta riippumatta, kunhan pääsee internetiin. Kätevää lomallakin!
  • E-laskun voi laittaa myös automaattisesti maksettavaksi.
  • E-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiin. Halutessa e-laskun voi tulostaa tai tallentaa omalle koneelle.

Näin siirryt e-laskuun:

Näin tilaat e-laskun

Tee päätös siirtyä helpon e-laskun käyttäjäksi ja kirjaudu verkkopankkiisi. Voit tilata e-laskun paperilaskua maksaessasi tai tilata e-laskut kerralla.

E-laskun voit valita paperilaskun maksamisen yhteydessä. Kun olet hyväksynyt syöttämäsi paperilaskun, valitse jatkossa laskun toimitustavaksi e-lasku. Verkkopankissa on oma osio e-laskulle ja/tai e-palvelulle. Tästä osiosta löydät kaikki
tarvitsemasi tiedot ja ohjeet.

Solmi e-laskusopimus

Ensimmäistä e-laskua tilatessasi solmit myös e-laskusopimuksen. Hyväksymällä ehdot ja esittämällä toiveesi pankin tarjoamista e-laskun lisäpalveluista saat välittömästi ilmoituksen voimassaolevasta e-laskusopimuksesta. E-laskusopimuksessa on mainittu myös vastaanotto-osoitteesi, joka välitetään niille laskuttajille, joilta tilaat verkkopankissa e-laskun. Pankki välittää tilaamasi e-laskut suoraan verkkopankkiisi.

Tai tilaa e-laskut kerralla

Etsi omat laskuttajasi verkkopankkisi e-laskuttajalistalta. Löydät laskuttajat helposti nimen perusteella, esim. Partel löytyy listalta nimellä Pargas Telefon Paraisten Puhelin.

Tilaa nyt Partelilta e-lasku

Verkkopankkisi pyytää Partelin e-laskutilauksen yhteydessä tarkempia lisätietoja. Nämä lisätiedot löydät viimeisimmästä Partelin paperilaskustasi, ota siis lasku lähettyvillesi. Anna Partelin laskulta asiakasnumero, muista laittaa asiakas- ja sopimusnumero oikeassa muodossa! Pankkisi ilmoittaa Partelille e-laskusopimuksen solmimisvaiheessa saamasi vastaanotto-osoitteen ja antamasi yksilöintitiedot, joiden avulla Partel osaa vaihtaa laskusi lähetystavaksi e-laskun. Partel huomioi e-laskutoiveesi mahdollisimman nopeasti.

Päätä mahdollinen suoraveloitus

Jos olet aikaisemmin maksanut tämän e-laskuna tilaamasi laskun suoraveloituksena, noudata pankkisi ohjeistusta suoraveloituksen päättämisestä.

Odota e-laskuilmoitusta ja maksa lasku

Saat ilmoituksen verkkopankkiisi saapuneista laskuista. Tarkasta laskun sisältö ja maksa lasku eräpäivänä. E-lasku ei ole suoraveloitus vaan laskun summa veloitetaan tililtäsi vasta hyväksyntäsi jälkeen. Voit toki jo e-laskua tilatessasi valita, että e-lasku veloitetaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä. Kaikki e-laskusi tallentuvat verkkopankkiisi ja ne säilyvät arkistossa pankin määrittämän ajanjakson. Voit halutessasi arkistoida laskun sähköisessä muodossa myös omalle koneellesi.