fbpx

KULUTTAJAT | YRITYKSET | TALOYHTIÖT

Partel Kuitu

Tähän osioon on koottu vastauksia yleisiin kysymyksiin mm. Partelin kuituyhteyteen liittyen. Klikkaa kysymykset ja vastaukset auki alta. Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, ota yhteyttä.

Kuituyhteyden toimitus ja asennus

Mitä KuituKotiin -toimitukseen sisältyy?

Toimitukseen sisältyy kuitukaapelin sisäänvienti kiinteistöön ja kuitupäätelaitteen asennus. Lähiverkkoliitäntöihin voidaan kytkeä verkkokaapelilla esimerkiksi WiFi-tukiasema ja tietokoneita.

Mitä KuituKotiin -toimitukseen ei sisälly?

Kuitupäätelaite ei sisälly KuituKotiin-liittymän liittymishintaan. Kuitupäätelaite voidaan ostaa joko omaksi tai valita vuokralaitteena kuukausimaksulla. Kuitupäätelaitteessa, jossa on neljä Ethernet-lähiverkkoliitäntää verkkokaapelille ei sisällä WiFi-toimintoa. Kuituliittymän kanssa yhteensopivia WiFi-tukiasemia on saatavilla Partelilta. Sisäverkkotyöt eivät sisälly Partelin kuituliittymän perustoimitukseen. Sisäverkkotyöt voi tehdä itse tai tilata erikseen, joko Partelilta tai kolmannelta osapuolelta.

Millä perusteella kuitupäätelaitteen asennuspaikka valitaan?

Kuitupäätelaite asennetaan kuitukaapeloinnin kannalta sopivaan paikkaan. Suosittelemme, että kiinteistössä suoritetaan tarjoamamme kartoituskäynti ennen asennusta, jotta voidaan käydä läpi mihin kuitupäätelaite ja mahdolliset tukiasemat sopii parhaiten asennettavaksi.

Miten saan WiFi-yhteyden toimimaan koko asunnossani/kiinteistössäni?

Yli 100M:n nopeuksia varten suositellaan ac-standardia tukevan WiFi-tukiaseman asentamista ja pinta-alaltaan suuriin rakennuksiin suositellaan useampia tukiasemia. Laitteet tulee asentaa keskeisiin paikkoihin ja ne pitää kytkeä verkkokaapelilla kuitupäätelaitteeseen. Jos kiinteistössä on useita kerroksia, on hyvä asentaa omat Wifi-tukiasemat jokaiseen kerrokseen.