fbpx

KULUTTAJAT | YRITYKSET | TALOYHTIÖT

Partel Kuitu

Paikallinen kuitutoimittajasi

Partel on jo 13 vuoden ajan rakentanut kuituverkkoa ja pyrkii tekemään Paraisista Suomen digitaalisen yhteiskunnan edelläkävijän. Partel on päättänyt jatkaa kuidun rakentamista paikallisesti Paraisille. Lisäksi voimme iloita saamamme EU-tuesta kuidunrakentamiselle maaseudulle vuosille 2022-2024. Lisätietoa hankkeesta tästä. Oletko kiinnostunut kuidusta? Puhu naapureillesi ja tuttavillesi, mikäli asuinalueellasi ei ole vielä kuitua ja ole yhteydessä meihin, niin saatamme tulla kuiduttamaan juuri sinun asuinalueettasi seuraavaksi! Partel on täällä sinua varten!

Kuitu takaa sinulle

Ylivoimainen liittymä

Kuitu on ainoa vaihtoehto sinulle, joka haluat parhaimman mahdollisen datayhteyden käyttöösi. Varmempaa ja nopeampaa verkkoa ei ole saatavilla. Kuitu takaa riittävän yhteyden koko perheen tarpeille – voit yhtäaikaisesti surffailla, suoratoistaa elokuvia, etätyöskennellä, etäopiskella, pelata ja paljon muuta!

Erinomainen tv

Kuitu takaa televisioosi loistavan HD-kuvanlaadun. Voit huoletta nauttia 4K-suoratoistosta useammalla laitteella samanaikaisesti ja myös markkinoilla yleistyvä tulevaisuuden 8K toimii kuidun kautta moitteettomasti. 

Tulevaisuudenkestävä

Optiset kuituverkot ovat tulevaisuudenkestävin vaihtoehto digitaalisen tiedon toimittamiseen. Kapasiteetti on lähes rajaton ja sitä voidaan nostaa sitä mukaan kuin vaatimukset lisääntyvät. Kun tulevaisuuden palvelut vaativat lisäkapasiteettiä kuitu takaa myös sen. Jo nyt nettiä käytetään yhä laajemmin kotihoidossa ja kotien etävalvonnassa mm. lämpöpumpuissa ja kodinkoneissa. Nämä palvelut lisääntyvät jatkuvasti. Mobiiliverkot eivät kykene luotettavasti tarjoamaan tarvittavaa yhteyttä kaikkiin näihin tarpeisiin. 

Käyttövarma

Kuituverkko takaa nopean ja häiriöttömän yhteyden. Mobiiliverkkoon verrattuna kuitukaistan nopeus on aina sama riippumatta liittymien määrästä verkossa. Kuitukaapelit asennetaan pääosin maahan ja ovat siksi hyvin käyttövarmoja ja häiriövapaita.

Järkevä investointi

Kuituverkko tulee palvelemaan tulevien sukupolvien ajan ja toimivan yhteyden tarve kasvaa koko ajan. Kun liität kotisi kuituverkkoon, nostat kiinteistösi arvoa ja samalla siitä tulee houkuttelevampi mahdollisen myynnin osalta. Kuitukaapeli kaivetaan maahan ja sillä on pitkä elinikä. Liittymishinta on aina edullisin kuitualueen rakentamisvaiheessa ja liittyminen jälkikäteen tulee kalliimmaksi. 

Vihreä valinta

Data kulkeutuu kuitukaapelissa optisesti. Kuituoptiikka ei saastuta ympäristöä kemikaaleilla tai säteilyllä. Kuituyhteyksien avulla voidaan välttää ylimääräistä matkustamista ja samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä. Kuituyhteydet mahdollistavat laadukkaat etätapaamiset, niin työn, rentoutuksen kuin läheisten ”tapaamisen” osalta. Jo nyt meillä on mahdollisuus interaktiivisiin elämyksiin mielikuvituksen ja todellisuuden rajamailla, esimerkiksi konserttien ja luentojen muodossa. Kuitukaapeli ei myöskään menetä tehokkuuttaan ja kuidun kautta kulkeva energia menee kokonaisuudessaan tiedonsiirtoon.

Hyvin toimiva nettiyhteys kuuluu nykyään kaikkien kotitalouksien perustarpeisiin sähkön, lämmön ja veden rinnalla. Tiedonsiirron tarve koteihin kasvaa räjähdysmäisesti tv- ja verkkopalvelujen kehittyessä. Kuituliittymä voi taata luotettavat ja häiriöttömät yhteydet. Tiedot välitetään valon muodossa optisen kuidun kautta, mikä tarkoittaa, että pitkät etäisyydet tai vaikeat sääolosuhteet, kuten ukkosmyrskyt eivät vaikuta sen toimintaan. Kuitu on myös ympäristöystävällinen ja säteilytön vaihtoehto.