fbpx

KULUTTAJAT | YRITYKSET | TALOYHTIÖT

Kuituhanketta arvostetaan Tervsundissa

Tukialueilla odotetaan innokkaan jännittyneinä, kuinka projekti etenee ja millainen lopputulos on. Kysyimme Jyrki Prusilalta hänen ajatuksiaan ja mietteitään projektia koskien. Jyrki on jo pidemmän aikaa odottanut toimivia yhteyksiä Tervsundiin.

Kuinka yhteyksien toimivuus vaikuttaa arkeesi ja oletko tyytyväinen tämänhetkisiin yhteyksiisi?

Lähtökohtaisesti oletamme, että yhteydet toimivat yhtä hyvin kuin sähkö ja vesi omasta kaivosta. Meillä on kuparikaapeli, jota ilman meillä ei olisi mitään mahdollisuuksia puhelinyhteyksiin tai internetin käyttöön nykyaikaisessa talossa, jossa on paljon metallia seinissä. Ulkona pihalla matkapuhelimen kuuluvuus on erittäin huono.

Mihin tarvitset toimivaa verkkoyhteyttä?

Teen paljon etätyötä kotoa tietokoneella ja käytän Skypeä mm. kokouspuheluihin. Lisäksi tarvitsemme verkkoyhteyksiä musiikin striimaamiseen sekä tv:n ja elokuvien katseluun. Järjestän myös silloin tällöin kokouksia ja tapaamisia työasioihin liittyen kotonani ja silloin ei sovi valitella, etteivät yhteydet toimi viiden kilometrin etäisyydellä keskustasta.

Olet jo kauan odottanut toimivia ja luotettavia yhteyksiä Tervsundiin. Mitä näin suuri kuituprojekti sinulle merkitsee?

Meille on ollut erittäin ongelmallista pitää 800 metriä pitkä ilmakaapeli vuosien varrella toimivana ja kunnossa. Kuitu tulee sisälle vuonna 2012 rakennettuun taloon lähimmästä sähkötolpasta. Toiveena olisi, että se kytkettäisiin eteenpäin, jotta voitaisiin turvata toimiva infrastruktuuri myös tulevaisuudessa.

Minkälainen vaikutus mielestänne kuituyhteyksillä yleisesti on maaseudulla nyt ja tulevaisuudessa?

Olen vakuuttunut siitä, että niin etätyö kuin nykypäivän viihdetekniikkakin vaativat toimiakseen toimintavarman verkkoyhteyden. Etätyö mahdollistaa asumisen saaristossa, vaikka olisikin kokopäivätyössä eikä tarvitsisi päivittäin ajaa edestakaisin. Kaikki, jotka muuttavat tai harkitsevat muuttoa tänne tai ostavat mökin täältä, näkevät mahdollisuuden työskennellä täältä käsin ja jäädä tänne pidemmäksikin aikaa. Kuitukaapelin kautta parannetut yhteydet mahdollistavat etätyön ja poissaolo kiinteältä työpaikalta helpottuu ja on entistä suvaitumpaa.