fbpx

KULUTTAJAT | YRITYKSET | TALOYHTIÖT

Älykoti Hoggaisissa

Älykoti Hoggaisissa

Etätyö, tv:n katselu internetin kautta ja kodin automatiikka on Wilhelm af Heurlinin perheessä tärkeää. Mutta 4G-yhteys ei Hoggaisissa riitä tähän kaikkeen. Hän toivoo, että tukialueella olevat kiinteistönomistajat liittyisivät kuituverkkoon nyt, kun siihen suodaan mahdollisuus!

Miten tietoliikenneyhteydet vaikuttavat sinun arkeesi ja oletko tyytyväinen nykyisiin yhteyksiisi?

– Minä säilytän nykyään kaiken datan pilvipalvelussa. Näin vältyn varmuuskopioiden luomiselta ulkoisille kiintolevyille tms. ja pääsen kaikkiin tiedostoihini käsiksi mistä ja milloin vain. Tosin tämä vaatii usein nopean ja vakaan yhteyden ja mielestäni 4G-yhteys ei ole tarpeeksi hyvä tähän tarkoitukseen kotikäytössä. Haluan kotiini Wi-Fi-verkon, jota kautta koko perhe voi käyttää nettiä samanaikaisesti mihin kukin haluaa, ilman rajoituksia.

Mihin tarvitset toimivia tietoliikenneyhteyksiä?

– Sekä vaimoni että minä työskentelemme välillä kotoa käsin. Olemme huomanneet, että silloin varsinkin hän on riippuvainen paremmasta yhteydestä kuin 4G. Suurin osa meidän tv:n katselusta tapahtuu nykyään netin kautta. Ja tietenkin meillä on käytössä myös Playstation. Lisäksi olen alkanut tehdä kodistamme älykästä sisältäen valot, hälytykset ja maalämmön säätämisen, jotta pääsen niihin käsiksi 24/7. Se kuulostaa ehkä liioittelulta, mutta me elämme vuotta 2019 ja kaikkien mahdollisten laitteiden automatisointi on minulle silkkaa ajansäästöä ja helpottaa arkeani. Lisäksi pidän yhteyttä perheeseeni videopuheluiden kautta, kun keikkailen ympäri maata. Valitettavasti videopuhelut eivät ole osoittautuneet kovin hyvin toimiviksi 4G:n kautta.

Olet odotellut luotettavia yhteyksiä Hoggaisten alueelle, mitä tällainen hanke merkitsee juuri sinulle?

– Olin yhteydessä Parteliin heti Hoggaisiin muutettuamme muutama vuosi sitten. Silloin alueella ei ollut tarpeeksi kuituliittymän hankinnasta kiinnostuneita, mutta toivottavasti tilanne on nyt toinen. Olisi harmillista jäädä tästä mahdollisuudesta paitsi huomatakseen muutaman vuoden päästä, että ”ai jaa, olisihan se ollut ihan hyvä sittenkin”.

Mitä vaikutusta luulet kuituyhteyksillä olevan maaseudulla ylipäätään nyt ja tulevaisuudessa?

– Kun yhä useampi palvelu siirtyy nettiin, pitää pystyä luottamaan yhteyteensä. Meidän tulee pystyä nauttimaan samoista eduista kuin kaupunkilaisetkin. Monessa tapauksessa voi jäädä kotiin hoitamaan asioitaan hyvän yhteyden ja webcamin avulla sen sijaan, että joutuu ajamaan esimerkiksi Turkuun asioille.