fbpx

KONSUMENT | FÖRETAG | HUSBOLAG

Partel

    Allmänt

    Tidigare var aktiebrevet kopplat till en telefonanslutning, men så är det inte längre. Partels aktiebrev är numera ett värdepapper utan koppling till anslutningar. Ett aktiebrev innehåller 50 stycken aktier.
    Aktierna är registrerade i Partels aktieregister, där Heidi Intonen-Ojala (heidi.intonen-ojala@partel.fi / 02 454 5417) ansvarar för att upprätthålla registret.
    För att kunna registrera en aktie eller göra andra ändringar, t.ex. vid gåva, överlåtelse, arv eller försäljning, krävs det officiella aktiebrevet. Vid gåva krävs ett gåvobrev, vid överlåtelse ett överlåtelsebrev, vid arv en bouppteckning och eventuella fullmakter, och vid försäljning ett köpebrev.
    Om ett aktiebrev har förkommit, måste aktierna dödas vid den lokala tingsrätten. Kostnaden för detta är ungefär 450 €. Mer information finns på tingsrättens webbplats.

    Handel med aktiebreven

    Partel varken köper eller förmedlar aktiebrev. Aktieaffärer görs på den allmänna marknaden.

    Dividend

    Partel betalade en dividend på 29 € per aktiebrev för 2023. Partel betalar eventuella dividender till det senast meddelade kontonumret som finns registrerat i Partels aktieregister. Aktieägaren ansvarar för att rätt kontonummer finns i registret. Partel betalar ut retroaktiva dividender för högst tre år.

    Aktiernas värde

    Aktiernas värde beräknas som bolagets nettoförmögenhet delat med antalet aktier.
    För 2023 var bolagets nettoförmögenhet, enligt skattemyndigheterna, 4 998 591,40 euro. Detta ger ett matematiskt värde på 755 euro per aktiebrev (15,10 euro per aktie).
    Bolagets eget kapital uppgår till 4 652 750 euro, vilket ger ett värde på 702,83 euro per aktiebrev (14,06 euro per aktie).
    Avkastningen, baserat på den senast utdelade dividenden, är 4,12 % med ett pris på 702,83 euro per aktiebrev.