fbpx

KONSUMENT | FÖRETAG | HUSBOLAG

Partel TV

 • Störningsfri bildkvalitet i HD & UHD
 • Finlands största kanalutbud
 • Bästa tv-tjänsten för varje fiberkund!

Kom igång med IPTV

Lätt att komma igång

Börja med att koppla in boxen. Därefter lägger du in ditt personliga lösenord på tv-skärmen som du får när du beställer IPTV-tjänsten av oss. Sen är det bara att njuta av din nya tv-lösning. För att använda tjänsten behöver du ha bredband från oss. IPTV fungerar också på mobila enheter som har operativsystem Android eller iOS. Appen kan laddas ner via Google Play och App Store. Sök på IPTV. För att kunna använda appen måste du ha ett IPTV-paket i botten. Om du har en Smart-tv* behöver du ingen box utan kan ladda ner appen direkt men för att se tilläggskanaler krävs fortsättningsvis boxen.

Börja använda boxen
 1. Placera de medföljande batterierna i luckan som finns på undersidan av fjärrkontrollen. Där finns anvisningar på hur de ska läggas i på rätt sätt.
 2. Anslut HDMI-kabeln till HDMI-porten på IPTV-boxen. Koppla sedan den andra ändan av kabeln till HDMI-porten på din TV. Om din TV inte har en HDMI-port kan du ansluta IPTV-boxen med medföljande sladd som du kopplar till A/V porten. (Gäller endast vissa modeller av IPTV-boxar).
 3. Anslut strömkabeln till strömporten (6V DC/12V DC) på IPTV-boxen och koppla därefter strömadaptern till ett eluttag.
Logga in

Välj vilket språk du vill använda. Flytta mellan alternativen med piltangenterna på fjärrkontrollen och bekräfta ditt val genom att trycka på OK. Ange det användarnamn och lösenord som du fått på mejl eller sms. Du behöver koderna då du använder tjänsten första gången. Logga in med piltangenterna på fjärrkontrollen. Vid behov får du tillgång till bokstäver genom att trycka OK på fjärrkontrollen.

Tjänster och egenskaper

Huvudmeny
I huvudmenyn hittar du alla funktioner. Du kan från tv-läge gå till huvudmenyn med knappen menu på fjärrkontrollen. Bläddra mellan funktionerna med piltangenterna på fjärrkontrollen. För att komma tillbaka till tv-läge tryck på knappen tv på fjärrkontrollen.

TV:
Titta på tv eller lyssna på radio.

Program:
Här visas vad som är på tv just nu. Du kan också se programguiden.

Arkiv:
I arkivet finns de program som du spelat in samt dina schemalagda och återkommande inspelningar. Alla dina inspelningar lagras i ett halvår.

Filmer:
Här kan du hyra filmer under biblioteket SF Anytime som är öppet för alla eller SF Anytime vuxet som du behöver din låskod för att komma åt. Under Hyrfilmer finns även filmbiblioteket C More Play som ingår i C Mores paket. Det är kostnadsfritt för alla C Mores kunder att se på film och serier i C More Play.

Butik:
I den här menyn kan du beställa tilläggspaket, tilläggskanaler och tilläggstjänster med din köpkod.

Inställningar:
Ändra inställningar för din IPTV.

Inställningar

Inställningar för bildformat och ljud

Redigera inställningarna för bildformat och ljud efter att du loggat in.

Bildformat:
Formatet på bredbilds-tv är 16:9, i äldre tv-apparater är formatet 4:3.

Redigera bildformat:
STB (rekommendation): boxen väljer bildformat automatiskt.
TV: IPTV-boxen väljer bildformat automatiskt.

HDMI skärmläge:
Välj 720P i en HD ready tv. Välj 1080P i en Full HD tv. Om du är osäker, kontrollera om din tv eller dess bruksanvisning är märkt ”HD ready” eller ”Full HD”.

Ljuduttag:
Välj Stereo eller Dolby Digital Surround.

Inställningar

Inställningar
Här kan du ändra bland annat bildformat och programmera om knapparna i färg på fjärrkontrollen efter just dina egna behov.

Kanallista
Här kan du ändra både kanalerna i kanallistan samt deras inbördesordning.

Språk
Här kan du välja svenska, finska eller engelska som språk.

Ändra din köpkod
Här kan du ändra din köpkod genom att först knappa in din nuvarande köpkod och sedan ange en ny kod och därefter bekräfta ändringen genom att ange den på nytt. Obs. Lösenordet går inte att ändra, då måste du kontakta oss för att få ett nytt.

Namnge din box
Här kan du namnge din box. Mycket praktiskt om du har flera boxar i olika rum och vill använda dig av appen för att kasta upp program på tv-skärmen, då vet du vilken box du kastar till.

Barnlås
Här kan du enligt ålder begränsa innehållet i filmbiblioteket.

Logga ut
Här loggar du ut ur tjänsten.

Mobil IPTV

Mobil IPTV är en tilläggstjänst till ditt IPTV-grundpaket. Du går själv enkelt in och köper tjänsten via din IPTV-box under ikonen ”Butik” och knappar in din köpkod. Därefter laddar du ner appen från App Store eller Google Play beroende på om du har en Apple produkt eller Android, sök på IPTV. Du loggar in med ditt personliga lösen. Du kan då titta på läsplatta, mobil smart-tv och dator. Du kan titta på tre enheter samtidigt. (OBS! Smart-tv:n räknas inte som en enhet). Appen går att använda i hela Finland och den fungerar på både iOS och Android. För att kunna använda appen måste du ha ett IPTV-paket i botten. Om du har en Smart-tv med stöd av systemet behöver du ingen box utan kan ladda ner appen direkt men för att se tilläggskanaler krävs fortsättningsvis boxen. Du kan inte se alla kanaler från grundpaketet i en smart-tv. Utbudet på smart-tv är detsamma som på Mobil IPTV. I datorn finns stöd för Chrome (Mac och Windows).

Tjänster

Titta på tv live

Du kan titta på live-tv genom att under tv-menyn välja tv. Du får fram kanallistan genom att trycka på OK-knappen medan du tittar på tv live. För att bläddra mellan kanalerna i programguiden använder du piltangenterna.

Programguiden fås fram genom att trycka på programguide eller den blåknappen på fjärrkontrollen.

Kanallistan fås fram genom att trycka på kanallista.

På tv just nu fås fram från huvudmenyn eller den gula knappen på fjärrkontrollen.

ReTV

Med ReTV har du möjlighet att gå tillbaka en vecka i tiden för att se på just det program du vill se. Uppdatering av ReTV biblioteket sker per automatik. Denna tjänst finns inte på alla kanaler pga upphovsrättsliga skäl. För att ta del av tjänsten tryck på menyknappen på fjärrkontrollen. Bläddra med fjärrkontrollens piltangenter till ikonen ”Arkiv”. Gå sedan med hjälp av pilknapparna på fjärrkontrollen till rubriken ”ReTV” och bekräfta genom att trycka OK på fjärrkontrollen. Du kommer nu till visningen av ReTV-arkivet. Här kan du nu välja vilket program du vill se genom att sortera utgående från alla program, kanaler eller dagar. Du bläddrar dig fram genom att använda fjärrkontrollens pilknappar och bekräftar genom att trycka OK på fjärrkontrollen. När du sedan valt ett program du vill se väljer du det genom att trycka OK. Du får då möjligheten att se programmet genom att du markerar rutan ”Spela upp” och bekräftar med att trycka OK på fjärrkontrollen. För att komma tillbaka till vanliga tv:n trycker du sedan bara på knappen ”TV” på fjärrkontrollen. Här finns även möjligheter att ”Spela in programmet” och ”Aktivera serieinspelning av programmet”. Då sparas inspelningen bland dina andra SPIN-inspelningar. För mer information om dessa funktioner se kapitlet ”SPIN+” i manualen.

Spela in (Spin+)

SPIN+ är en tilläggstjänst som du kan köpa till ditt IPTV-abonnemang.

Med SPIN+ får du möjligheten att spela in obegränsat med inspelningar som lagras i ditt arkiv i ett halvår. Du kan dessutom pausa och starta om live program och använda dig av serieinspelning vilket medför att du kan spela in samtliga program med samma titel och på samma kanal per automatik tills du själv väljer att avaktivera serieinspelningen.

För att pausa ett pågående program tryck på OK-knappen på din fjärrkontroll så får du upp pausa och starta menyn. För att spela in ett program gå till programguiden genom att trycka på den blåa knappen på fjärrkontrollen. Markera sedan ett program som du vill spela in. Observera att du enbart kan spela in program som inte redan har startat. Du kan bläddra mellan kanaler och dagar i programguiden. Tryck sedan på OK-knappen på fjärrkontrollen och bläddra med pilknapparna till ”Spela in programmet”, bekräfta med OK-knappen. Om du vill göra en serieinspelning markerar du rutan ”Aktivera serieinspelning av programmet” och bekräftar med OK-knappen. Du kan även komma åt dina samtliga serieinspelningar genom att trycka på fjärrkontrollens menyknapp och bläddra sedan till ”Arkiv” och markera rubriken ”Serieinspelningar” genom att bläddra med pilknapparna och bekräfta med OK-knappen. Här kan du sedan markera program och ta bort dem från serieinspelning genom att trycka på OK-knappen och markera rubriken ”Ta bort” i dialogrutan och bekräfta med OK-knappen.

Inspelningen kommer du åt genom att trycka på menyknappen på fjärrkontrollen. Gå sedan till fliken arkiv med hjälp av pilknapparna. Markera rubriken ”Inspelningar” genom att bläddra med pilknapparna och bekräfta med OK-knappen. Du ser nu dina inspelningar och väljer vilket program du vill se genom att bläddra med pilknapparna och bekräftar ditt val genom att trycka på OK-knappen. Därefter kommer det upp alternativ. Om du vill ta bort inspelningen markerar du den rutan som är märkt ”Ta bort inspelning” från SPIN. För att komma tillbaka till dina inspelningar då du tittar på ett inspelat program kan du trycka på “Back”-knappen på din fjärrkontroll. Om du vill se programmet markerar du spela upp och trycker OK. Du kommer enkelt tillbaka till ditt vanliga tv-tittande genom att trycka på knappen tv på fjärrkontrollen.

Mobil IPTV

Ladda ner Apparna här!

Android
iOS

Hyrfilmer

Du kan enkelt hyra film hos oss genom att trycka på meny-knappen på fjärrkontrollen. Bläddra sedan med hjälp av fjärrkontrollens pilar fram till rubriken ”Filmer” och tryck sedan på fjärrkontrollens OK-knapp för att komma till filmuthyrningen. Här kan du med hjälp av fjärrkontrollens pilar bläddra dig fram utgående från olika kategorier och mellan olika filmer. Bekräfta ditt val genom att trycka OK på fjärrkontrollen. Det finns i dagsläget två butiker. Den ena är SF Anytime som är öppen för alla. Den andra är SF Anytime vuxet som du behöver din låskod för att komma åt. Låskoden är samma kod som köpkoden och båda koder kan ändras under inställningarna i din box.

För att se en film markerar du filmen med hjälp av pilarna på fjärrkontrollen samt bekräftar valet genom att trycka OK på fjärrkontrollen. Du kommer nu till själva filmen. Här kan du se filmens trailer eller välja att hyra den genom att markera ”Köp” och tryck OK på fjärrkontrollen. Bekräfta köpet genom att mata in din köpkod som du fått tidigare. Filmhyran kommer sedan på din nästa faktura och du har tillgång till filmen i 24 timmar efter att du hyrt den. Om du däremot inte vill hyra filmen går du tillbaka enkelt genom att trycka på back-knappen på fjärrkontrollen eller markera rutan ”Tillbaka” och trycker OK. Om du har C Mores paket får du också tillgång till C More Play som är C Mores filmbibliotek och där får du se på filmer och serier helt gratis.

Köp i butiken

Du kan beställa tilläggspaket, tilläggskanaler och tilläggstjänster genom att via huvudmenyn gå till menyn ”Butik”. I undermenyerna kan du bläddra mellan produkterna och läsa mer om vad som ingår samt se priser. Du kan bläddra mellan utbudet med piltagenterna på din fjärrkontroll och bekräfta ditt val med OK-knappen. För att köpa till tjänsten trycker du på ”Köp” och knappar in din köpkod som du fick tillsammans med dina inloggningsuppgifter. Alla tjänster du har köpt markeras sedan med en liten bock så att du ser vilka tjänser du har köpt. Betalningen kommer på din nästa faktura och du betalar från det datumet du köpte tjänsten och därpå följande månad. Du kan när som helst själv gå in och avbeställa tjänsten genom att trycka ”Avsluta beställning” i menyn.

Fjärrkontroll

Fjärrkontroll (VIP 1103 och VIP 2853)
 1. Denna knapp används för att starta IPTV-boxen eller sätta den i viloläge
 2. Går till huvudmenyn
 3. Info-knappen ger mer information om aktuellt program eller kan användas i programguiden eller inspelningar för att få mer information om markerat program
 4. Pil-knapparna har olika betydelse beroende på var du är i menyn:
  Live-TV
  Yttre pilarna:
  – Byter Ljudspår upp och ner
  – Byter textning på höger och vänster
  Inre pilarna:
  Vänster
  – Startar om program om du har start-over tjänsten
  Upp och ner
  – Bläddrar kanaler upp och ner
  OBS! Vid uppspelning av inspelat material används de inre pilarna för att spola i inspelningen.
  Upp/Ner större steg
  Vänster/höger mindre steg
 5. OK-knappen ger fler alternativ eller bekräftar ditt val
 6. Går ett steg tillbaka i menyerna.
  I TV-läge går du tillbaka till föregående kanal
 7. Går till TV-läge och visar pågående program och kanal
 8. Snabbknapp till dina inspelningar (Kan ändras i inställningarna)
 9. RETV
 10. Snabbknapp till ”På TV just nu” (Kan ändras i inställningarna)
 11. Snabbknapp till ”Programguiden” (Kan ändras i inställningarna)
 12. Öppnar TEXT-TV (om kanalen har det)
 13. Startar inspelning av program
  A. Ljud upp (knapp på sidan)
  B. Ljud ner (knapp på sidan)
  C. Ljud av (knapp på sidan)

Fjärrkontroll (VIP 4302)
 1. Denna knapp används för att starta IPTV-boxen eller sätta den i viloläge
 2. Går till huvudmenyn
 3. Info-knappen ger mer information om aktuellt program
  eller kan användas i programguiden eller inspelningar
  för att få mer information om markerat program
 4. Trick-play funktioner

Hoppa framåt, litet steg
<< Hoppa bakåt, litet steg
I Hoppa framåt, större steg
I<< Hoppa bakåt, större steg (kan användas för Start-Over)
I I Play och Paus
Stop

 1. Ger fler alternativ eller bekräftar ditt val
 2. Går ett steg tillbaka i menyerna.
  I TV-läge går du tillbaka till
  föregående kanal
 3. Går till TV-läge och visar pågående
  program och kanal
 4. Snabbknapp till dina inspelningar
  (Kan ändras i inställningarna)
 5. RETV
 6. Kanalbyte upp och ner. Används även i
  Programguiden för sida upp och ner.
 7. Snabbknapp till ”Programguiden”
  (Kan ändras i inställningarna)
 8. Öppnar TEXT-TV (om kanalen har det)
 9. Startar inspelning av program
 10. Tar fram Filmbiblioteket (VOD).
 11. Byter ljudspår på kanalen
 12. Byter undertextspår på kanalen
  A. Ljud upp
  B. Ljud ner
  C. Ljud av