fbpx

KONSUMENT | FÖRETAG | HUSBOLAG

Partel Internet

  • Snabb och pålitlig internetförbindelse
  • Fiber till hemmet
  • Mobilt dit du går

Här har vi har sammanställt hur du tar i bruk din Parnet FiberLägenhet -anslutning. När vi levererar husbolagsfiberanslutningen kopplar vi ihop det interna telefon-/datanätet med fiberkabeln så att anslutningen fungerar i lägenheten. Då fiberförbindelsen kopplats till ditt husbolag kan du beställa en snabbare förbindelse, tv-kanalpaket samt andra tilläggstjänster enligt ditt behov genom att kontakta vår kundbetjäning.

Klicka fram frågorna och svaren här nedan. Kontakta oss, om du inte hittar svar på din fråga.

Vad behöver invånaren för att ta i bruk anslutningen och vad behöver göras?

Om ni bor i ett husbolag med innernät via telefonkabel krävs ett VDSL2-modem för att ta i bruk anslutningen, dessa finns att köpa i vår butik. Modemet kopplas till telefonuttaget i lägenheten. VDSL2-modemet vi säljer har även inbyggd WiFi-funktion för trådlös kontakt mellan er apparatur och modemet. Om ert husbolag har ett nytt innernät med nätverkskablar kan ni koppla datorn direkt till ett av nätverksuttagen i er lägenhet. För att få tillgång till trådlös förbindelse i lägenheten krävs en skild router med WiFi-funktion som kopplas till nätverksuttaget.

Vad ingår inte i Parnet FiberLägenhet-anslutningen?

Internnätsarbeten ingår inte i grundleveransen av Partels fiberanslutning. Internnätsarbetet kan man utföra själv eller beställa skilt antingen via Partel eller via en tredje part. Modem och routrar som är kompatibla med fiberanslutningen fås från Partels butik.