fbpx

KONSUMENT | FÖRETAG | HUSBOLAG

Partels aktier ägs lokalt

Partels aktier ägs lokalt

LokalTapiola Sydkusten Ömsesidigt Försäkringsbolag är en av Partels största aktieägare. 

Partel är Pargas näst äldsta bolag, men visste du att LokalTapiola Sydkusten är ännu äldre? Bolagets ursprung är Pargas Brandstodsförening som grundades 1874.

VD Kristian Nygrén berättar att kopplingen till Partel finns i och med aktieinnehavet som införskaffades år 2017 då LokalTapiola Sydkusten köpte upp en större andel av Partels aktier. 
”Partel har en stabil ekonomi och en verksamhet som gynnar det lokala samhället. För oss är aktieinnehavet i Partel en del av vår placeringsportfölj, men vi vill också bidraga till att det anrika bolaget hålls i lokal ägo. Många av våra försäkringskunder använder Partels tjänster och investeringarna i fibernätet gynnar hela närsamhället. Aktieinnehavet i Partel är en långsiktig placering för LokalTapiola Sydkusten.”

LokalTapiola erbjuder fiberbredband för sina arbetstagare som arbetsplatsförmån, vilket också ger personalen möjlighet att jobba på distans. Distansarbete är mycket populärt i huvudstadsregionen medan personalen på Sydkusten mestadels jobbar på kontoren. Nygrén har också själv Partels fiber hemma sedan tio år tillbaka och är nöjd med tjänsten.  

Nygrén är även ordförande i Partels förvaltningsråd där han suttit med som medlem i över tio år. Förvaltningsrådets viktigaste uppgift är att se till att det finns en kompetent styrelse som tillsammans med bolagets ledning och personal bidrar till att bolaget utvecklas och gör goda resultat. Förvaltningsrådet har tolv medlemmar och håller i regel två möten i året.  

För Partels del känns det bra att ha en trygg samarbetspartner som LokalTapiola Sydkusten med det lokala intresset som fokus.