fbpx

KONSUMENT | FÖRETAG | HUSBOLAG

Partel

Kelovee förser Partel med reklamprodukter av alla de slag!

Kelovees och Partels mångåriga samarbete går som smort! Allt från pennor till skjortor fixas i ett huj!

Kelovees glada gäng från vänster Frida Lehtinen, företagarparet Tony Lehtinen och Minna Ruohonen samt Partels Caroline von Zweygbergk.

Företagarparet Minna Ruohonen och Tony Lehtinen berättar om sitt företag.
– Kelovee grundades år 2009 och första butiken öppnades på Köpmansgatan år 2010. Företaget har varit verksamt sedan år 1988. Kelovee är ett familjeföretag som förutom den fysiska butiken även har en näthandel, www.kelovee.fi.

B2B-försäljning utgör en stor andel av affärsverksamheten.
– För konsumenter erbjuder vi kvalitativa heminredningprodukter och tillbehör för ett mer avancerat kök. Vår specialitet är namnmärkta produkter, såsom badlakan, som fixas snabbt på plats. Åt företag och föreningar levererar vi profil- och arbetskläder, affärsgåvor samt give away -produkter. Vi levererar smidigt såväl små som stora mängder, berättar Ruohonen.

– Alla våra kunder är värdefulla för oss, men vår absolut viktigaste kundgrupp är Pargasborna själva, såväl privata som företagskunder. Sommarboende och turister är ett välkommet tillägg och dem erbjuder vi gratis WiFi, som möjliggörs med Partels snabba fiberförbindelse.

Det hurtiga företagarparet upplever ansvarsfullhet, snabbhet och lokal betjäning som företagets främsta styrkor.

De lokala samarbetsparterna är naturligtvis viktiga.
– Vi samarbetar med flera lokala företag och föreningar samt med Pargas stad, räknar Ruohonen upp.

Kelovee uppskattar högt Partels tjänster och samarbetet parterna emellan är värdefullt för bådadera.
– Förutom den tekniska sidan uppskattar vi den glada och vänliga personalen. Vi känner att vi tryggt kan kliva in i butiken och fråga om råd om det behövs. Parcalls svarstjänst är en superb tjänst då vi exempelvis semestrar eller deltar i mässor. Fibern har vi redan i flera års tid varit nöjda med såväl i hemmet som på arbetsplatsen, konstaterar Lehtinen och Ruohonen tacksamt.

Kelovees hälsningar till Partel som fyller 125 år i år.
– Vi önskar lycka och framgång även i framtiden, keep on rockin!

Nu då skolorna börjar igen behövs bra mellanmål åt skoleleverna. Här kommer Tonys lätta och smaskiga grytbrödsrecept.

GRYTBRÖD a´la Tony

Inspirerat av Vege-kirjas grytbrödsrecept (Nieminen & Sukula, 2015)
Ta en rejäl skål och släng i
ca. 7 dl mjöl
1-2- tsk salt
1/2 tsk torrjäst

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter 4 dl vatten. Försäkra dig om att vattnet är 42-gradigt så att degen jäser. Om du vill kan du tillsätta en liten sked honung. Blanda ihop ingredienserna men knåda inte.

Täck skålen med plastfolie och låt stå minst 10 timmar i rumstemperatur. Smaken blir bättre om du ger dig till tåls. Ställ in grytan i kall ugn och värm upp till 225 grader då du vill grädda brödet. Mjöla bordet och häll ut den blöta degen på bordet. Lyft ihop degen i hörnen och lägg i en jäsningskorg att vänta. Då ugnen är varm ta den kokheta grytan ur ugnen, lägg i degen med locket på och placera hela härligheten i ugnen. Grädda i 30 minuter, ta bort locket och låt gräddas ytterligare 15 minuter.

Låt brödet svalna på ett galler då du tar det ur ugnen. Smaskens, nu är ditt frasiga bröd klart!